U kunt volop genieten omdat u via de Hakenberg allerlei risico’s kunt verzekeren: van aansprakelijkheid tot gezinsongevallen, van woonhuis- en inboedel tot rechtsbijstand. Wij bieden een advies op maat en uw contactpersoon zorgt ervoor dat u altijd passend verzekerd bent. Dat is wel zo fijn!
Veroorzaakt u schade bij iemand anders of aan spullen van iemand anders? Dan kunt u daarvoor aansprakelijk worden gesteld. Dat wil zeggen dat u de schade moet betalen.
Sluit daarom een Aansprakelijkheidsverzekering af en de verzekeraar betaalt voor u de schade waarvoor u of uw gezinsleden aansprakelijk zijn, waar ook ter wereld.
U kunt kiezen voor een Aansprakelijkheidsverzekering voor alleen uzelf of voor uw hele gezin. Bij een gezinsverzekering is iedereen die bij u in huis woont verzekerd, ook inwonende ouders. En ook uitwonende studerende kinderen, logés en zelfs uw huisdieren zijn meeverzekerd.
Deze verkering betaald voor schade aan spullen en lichamelijk letsel. Daarnaast wordt betaald bij:
U heeft keuze uit meerdere verzekerde bedragen per gebeurtenis. Hoe hoger het verzekerde bedrag, hoe hoger de premie die u betaalt.
Een ongeval levert vaak niet alleen persoonlijk leed op, maar ook hoge kosten. Bijvoorbeeld door revalidatie, extra zorg en aanpassingen aan uw woonhuis.
Met de Gezinsongevallenverzekering beschermt u zich tegen dit risico. Deze verkering betaalt u of uw nabestaanden dan een vast bedrag als u door een ongeval blijvend invalide wordt of overlijdt. U krijgt ook een dagvergoeding als uw partner in het ziekenhuis ligt. Bovendien is de tandheelkundige behandeling van uw kind(eren) meeverzekerd.
Dekking voor uzelf, uw partner of voor uw hele gezin.
U kunt deze verzekering alleen voor uzelf sluiten, of voor u en uw partner of voor uw hele gezin. Als u voor de verzekering voor het hele gezin kiest, zijn uw kinderen tot 21 jaar meeverzekerd. Daardoor is de school- of sportongevallenverzekering niet meer nodig. Verder kunt u zelf de hoogte van het uit te keren bedrag bepalen.
Met de inboedelverzekering bent u verzekerd voor schade aan uw spullen in uw woonhuis: uw inboedel, zoals uw inrichting, meubels en andere spullen. De verkering betaalt bij schade door bijvoorbeeld diefstal, brand en vandalisme. Ook als de inhoud van uw koelkast door stroomuitval bederft. U kiest zelf de dekking die u wilt. Bovendien kunt u de verzekering uitbreiden met een glasverzekering of een verzekering voor als u uw woning tijdelijk verhuurt.
U verzekert uw spullen op basis van de nieuwwaarde. Zo kunt u uw spullen opnieuw aanschaffen als ze verloren zijn. U bepaalt de waarde heel gemakkelijk met een inboedelwaardemeter en voorkomt dan dat de verzekeraar bij schade slechts een deel betaalt.
Heeft u uw woonhuis extra beveiligd en heeft u hiervoor het BORG-certificaat Politiekeurmerk Veilig Wonen ontvangen? Dan is het soms mogelijk om elk jaar korting krijgen op uw premie. Dit is per verzekeraar verschillend.
De meeste verzekeraars kennen standaard een eigen risico. Het bedrag is per verzekeraar verschillend. Kiest u voor een hoger eigen risico, dan betaalt u een lagere premie. Het is ook mogelijk om te kiezen voor geen eigen risico.
Heeft u bijzondere waardevolle spullen, zoals kostbare schilderijen, muziekinstrumenten of sieraden? Dan is een kostbaarhedenverzekering raadzaam. Deze spullen zijn namelijk niet volledig verzekerd met de inboedelverzekering.
De verzekering betaalt als uw kostbare spullen of onderdelen daarvan beschadigd raken of als u ze verliest. Ook als de kostbaarheden zich niet in uw woonhuis bevinden. Dit geldt wereldwijd.
Met een woonhuisverzekering (opstalverzekering) bent u verzekerd voor schade aan uw woonhuis: het huis waarin u woont en dat u niet gebruikt voor een bedrijf. Deze verzekering betaalt bij schade door bijvoorbeeld brand, inbraak of storm. Niet alleen uw woonhuis, maar ook de ruimtes die daarbij horen zoals garage, schuren en bijgebouwen zijn verzekerd. Net als terreinafscheidingen zoals schuttingen, hekwerken dit is inclusief funderingen.
U verzekert uw woonhuis tegen de herbouwwaarde. Dit is het bedrag dat nodig is om uw woonhuis opnieuw te laten bouwen. U bepaalt die waarde gemakkelijk met een herbouwwaardemeter. U voorkomt dan dat bij schade slechts een deel wordt betaald.
De kosten om uw woonhuis opnieuw te laten bouwen, veranderen jaarlijks. Daarom stemmen de verzekeraars het verzekerd bedrag af op deze veranderingen van de prijzen in de bouw d.m.v. een indexcijfer. Zo blijft uw verzekering altijd op het juiste peil.
Heeft u schade aan uw woonhuis, dan heeft u vaak ook extra kosten. Bijvoorbeeld de kosten van een tijdelijk verblijf in een hotel of pension als uw woonhuis op dat moment onbewoonbaar is. Of herstelkosten als niet alleen uw woonhuis maar ook uw tuin beschadigd is. Met een woonhuisverzekering kunt u ook voor deze kosten een vergoeding krijgen.
U kunt een woonhuisverzekering uitbreiden met een aanvullende dekking zoals een glasverzekering.
Met de glasverzekering krijgt u een ruime vergoeding bij breuk van glas in uw woonhuis door een plotselinge en onverwachte gebeurtenis. Daarbij gaat het om glas dat bedoeld is om daglicht door te laten. Ook glazen schuifpuien, kunststof dakramen en lichtkoepels vallen eronder, net als glas dat als afsluiting is bedoeld. Bovendien betaalt deze verzekering de kosten van een voorlopige glas oplossing en het inzetten van nieuwe ruiten. Dat zijn vaak hoge kosten, vooral doordat steeds meer ramen uit dubbel of isolerend glas bestaan.
Een rechtsbijstandverzekering is in deze tijd geen overbodige luxe. De verzekering zorgt voor juridische hulp bij een conflict. Maar ook voor advies om te voorkomen dat er een conflict ontstaat.
Sluit deze verzekering af om verzekerd te zijn van professioneel juridisch advies.
U kunt kiezen uit veschillende modules.
U heeft o.a. dekking voor:
U heeft o.a. dekking voor:
U heeft o.a. dekking voor:
U heeft o.a. dekking voor:
Bekijk hier de verzekeringsvoorwaarden die van toepassing zijn op uw Hakenberg polis
Met een verzekeringskaart kun u in een oogopslag zien wat wel en niet verzekerd is als u onze verzekering afsluit. Het laat u op begrijpelijke wijze zien wat de polisvoorwaarden zijn.