De Hakenberg Assurantiën

Opstalverzekering (incl. Glas)

Opstalverzkering inclusief Glasverzekering

Een opstalverzekering is een verzekering die schade aan uw opstal dekt. Een groot aantal mogelijke schadeoorzaken is verzekerd. Denk aan bijvoorbeeld Brand, inbraak of storm en blikseminslag.

Hakenberg Assurantiepakket:
De Opstalverzekering kan ook worden afgesloten als onderdeel van het Hakenberg Assurantiepakket. Daarin zitten de belangrijkste in-en-om-het-huis-verzekeringen.

Dat heeft vele voordelen: zo heeft u onder andere alle verzekeringen overzichtelijk op één polis en kunt u de premie betalen in de termijn die u wenst.

 • De voordelen

  • Garantie tegen onderverzekering
  • Vergoeding van extra kosten
  • Keuze uit twee verzekeringsvarianten
  • Ruime vergoeding bij breuk van glas
  • Hakenberg Assurantiepakket
 • Dekking:
  Met de opstalverzekering van de Hakenberg bent u verzekerd voor schade aan uw woonhuis: het huis waarin u woont en dat u niet gebruikt voor een bedrijf. Wij betalen u bij schade door bijvoorbeeld brand, inbraak of storm. Niet alleen uw woonhuis, maar ook de ruimtes die daarbij horen zijn verzekerd:

  • Garage
  • Schuren
  • Bijgebouwen

  Net als terreinafscheidingen zoals schuttingen, hekwerken dit is inclusief funderingen.

  Garantie tegen onderverzekering:
  U verzekert uw woonhuis tegen de herbouwwaarde. Dit is het bedrag dat nodig is om uw woonhuis opnieuw te laten bouwen. U bepaalt die waarde gemakkelijk met de Hakenberg Herbouwwaardemeter. Gebruikt u de Herbouwwaardemeter? Dan heeft u 10 jaar lang garantie tegen onderverzekering. U voorkomt dan dat wij bij schade slechts een deel betalen.

  Twee verzekeringsvarianten:

  1. De Hakenberg Woonhuisverzekering Plus:
   Hiermee bent u verzekerd voor de belangrijkste oorzaken van schade aan uw woonhuis. Denk aan brand, ontploffingen, blikseminslag, hagel en inbraak.
  2. De Hakenberg Woonhuisverzekering Optimaal:
   Hiermee bent u nog uitgebreider verzekerd. Ook voor schade door elke andere plotselinge en onverwachte gebeurtenis die niet onder de Plusverzekering valt.

  Aanpassing verzekerd bedrag:
  De kosten om uw woonhuis opnieuw te laten bouwen, veranderen jaarlijks. Daarom stemmen wij het verzekerd bedrag af op deze veranderingen van de prijzen in de bouw d.m.v. een indexcijfer. Zo blijft uw verzekering altijd op het juiste peil.

  Vergoeding van extra kosten:
  Heeft u schade aan uw woonhuis, dan heeft u vaak ook extra kosten. Bijvoorbeeld de kosten van een tijdelijk verblijf in een hotel of pension als uw woonhuis op dat moment onbewoonbaar is. Of herstelkosten als niet alleen uw woonhuis maar ook uw tuin beschadigd is. Met de Allianz Woonhuisverzekering krijgt u ook voor deze kosten een vergoeding.

  Glasverzekering:
  Met de glasverzekering krijgt u een ruime vergoeding bij breuk van glas in uw woonhuis door een plotselinge en onverwachte gebeurtenis. Daarbij gaat het om glas dat bedoeld is om daglicht door te laten. Ook glazen schuifpuien, kunststof dakramen en lichtkoepels vallen eronder, net als glas dat als afsluiting is bedoeld. Bovendien betalen wij de kosten van een voorlopige glas oplossing en het inzetten van nieuwe ruiten. Dat zijn vaak hoge kosten, vooral doordat steeds meer ramen uit dubbel of isolerend glas bestaan.

 • Wat leest u in deze productwijzer?

  In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de opstalverzekering. Welke risico’s dekt deze verzekering? Welke factoren spelen mee bij de hoogte van de premie? Wat kunt u van ons verwachten en wat verwachten wij van u? Met deze productwijzer helpen wij u graag bij het maken van de juiste keuze voor een verzekering. Deze productwijzer is opgesteld volgens de regels van het Verbond van Verzekeraars. U kunt hieraan geen rechten ontlenen.