De Hakenberg Assurantiën

Lijfrente

Lijfrente

Een lijfrente is een bedrag dat periodiek aan de begunstigde wordt uitbetaald. Een lijfrente kan tot stand komen via een bankspaarrekening of via een verzekering, elk product heeft zijn eigen voor- en nadelen.

De Hakenberg adviseert welk product het beste aansluit op uw financiële wensen. Als u een lopende lijfrente hebt, dan adviseert De Hakenberg u over de mogelijkheden die u nog hebt met uw lijfrente, zoals overbruggen zodat u eerder kunt stoppen met werken of minder kunt gaan werken.

 • De voordelen

  • Berekening van de jaarruimte
  • Keuze uit banksparen of verzekeren
  • Advies bij wijziging fiscale gegevens
 • Jaarruimte berekening:
  Wat u maximaal mag sparen is afhankelijk van uw inkomen en pensioengroei over het afgelopen kalenderjaar. De Hakenberg stelt jaarlijks voor u vast wat uw jaarruimte is, zodat uw lijfrente aan de fiscale regels voldoet.

  Banksparen versus verzekeren:
  Een lijfrente kan tot stand komen via een bankspaarrekening of via een verzekering, elk product heeft zijn eigen voor- en nadelen. De Hakenberg adviseert u welk product het beste aansluit op uw financiële situatie en persoonlijke voorkeuren en wensen.

  Verandering van fiscale regels:
  In het verleden waren de mogelijkheden van een lijfrente ruimer dan nu. Als u een lopende lijfrente hebt, dan adviseert de Hakenberg u over de mogelijkheden die u nog hebt met uw lijfrente, zoals overbruggen zodat u eerder kunt stoppen met werken of minder kunt gaan werken.

 • Wat leest u in deze productwijzer?

  In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de direct ingaande lijfrente. Welke risico’s dekt deze verzekering? Welke factoren spelen mee bij de hoogte van de premie? Wat kunt u van ons verwachten en wat verwachten wij van u? Met deze productwijzer helpen wij u graag bij het maken van de juiste keuze voor een verzekering. Deze productwijzer is opgesteld volgens de regels van het Verbond van Verzekeraars. U kunt hieraan geen rechten ontlenen.